Az astanga jóga, a hatha jóga egyik összetett, dinamikus formája, amely kötött gyakorlatsorokból áll. Mi az egyessel, az alap gyakorlatsorral foglalkozunk majd, aminek a neve Yoga chikitsa, az az jóga terápia. Maga a sorozat úgy van felépítve, hogy minden egyes testrészünket és belső szervünket átmozgatja, így létrejön a terápiás hatás. A gyakorlás folyamatosan, megállás nélkül zajlik, aminek a ritmusát az udzsájí légzés adja. Ez a légzéstechnika segíti az elme lecsendesítését, ami a jógagyakorlás célja, de jótékony hozadéka az is, hogy az egyes pózok mélyebbé, teljesebbé válnak. A légzés, a folyamatos mozgás és a bandhák (testzárak) együtt belső hőt fejlesztenek a testben, amely a hajlékonyság növelése mellett beindítja a fizikai és mentális tisztító folyamatokat.

Számomra mit jelent: kitartás, erő, megnyugvás, belső tér megnyílása, öröm, mindennapi gyakorlás, hála, tudás, önmegismerés, teljesség élménye.

Az órát kezdőknek is jó szívvel ajánlom, akik szeretik a testi és szellemi kihívásokat. Egy törülközőt érdemes magaddal hoznod.

Kopeczny Kata, jógaoktató, táncművész